Alimentatie advocaat Utrecht

Help, ik zoek een alimentatie advocaat te Utrecht!

Wanneer een huwelijk op de klippen loopt kan dat de nodige nadelige gevolgen hebben. Het emotioneel aspect in slechts één fragment, jullie kinderen zijn uiteraard een veel belangrijker segment van deze scheiding. Toch ligt er ook nog een belangrijke geleding middenin: jullie (gemeenschappelijk) vermogen. De praktijk wijst uit dat een scheiding en vermogensverlies nu eenmaal hand in hand gaan met elkaar. Denk hierbij ook aan onnodige verliezen zoals met betrekking tot pensioentoezeggingen, de inboedel en spaarfondsen. Gooi daar bovendien ook nog eens de alimentatie bovenop en u komt inderdaad tot een aanzienlijk verlies. Contacteer uw alimentatie advocaat in Utrecht.

Alimentatie advocaat Utrecht

Waarom moet ik alimentatie betalen?

Dat is een vraag die wij vaak krijgen van onze cliënten. Soms lijkt het hen oneerlijk, maar het alimentatiesysteem is daarentegen ingeroepen om de financiële zekerheid van de voormalige partners te garanderen. Uiteindelijk is het belangrijk dat de ex-partners eenzelfde levensstandaard kunnen aanhouden en dat er voldoende middelen zijn voor de opvoeding van de kinderen. Daar is niets mis mee, tenzij uiteraard het inkomen van u of uw ex-partner aanzienlijk wijzigt over de jaren heen. Dan zal er mogelijks een nieuwe berekening moeten volgen.

Kan ik de alimentatie verlagen?

Is uw financiële situatie gewijzigd (nieuwe job met lager loon, werkloosheid, …), dan raden we aan om de alimentatie te wijzigen. Maar ook wettelijke wijzigingen kunnen aan de oorzaak liggen. Onderneemt u niets, dan betaalt u gewoon verder. Niet van plan om bij de pakken te blijven zitten? Win advies in bij uw alimentatie advocaat te Utrecht en bekijk uw mogelijkheden. Zelfs wanneer jullie een en ander uiteenzetten in onderling overleg is het nog steeds aangewezen om een advocaat te raadplegen, al was het maar om te vermijden dat er een fout gebeurde bij de berekening of te veel alimentatie werd doorgestort (dit is immers, behoudens enkele gevallen, niet terug te vorderen).

Mijn ex wil minder alimentatie betalen

Heeft hij/zij daar, volgens u, geen of weinig grond toe? Dan kan hij/zij u niet verplichten om daaraan mee te werken. Gaat hij/zij zomaar minder betalen? Dan is het verschil gelijk aan een invorderbare achterstal. Zonder onderlinge overeenkomst (en indiening van het verzoekschrift) of rechterlijke uitspraak kan uw ex niet zomaar deze situatie wijzigen. Ontvangt u een verzoek van zijn/haar advocaat met de vraag om documenten? Dan bent u niet verplicht om daaraan mee te werken. Het is sterk aan te raden om hiervoor een eigen advocaat onder de arm te nemen. Deze zal dan de nodige contracalculaties maken. Als advocaat familierecht kan Ran Advocatuur u ook bij andere zaken omtrent alimentatie ondersteunen.

Meer weten?

Bel ons op 085-044 68 11 voor een gratis informerend gesprek of kom langs op ons kantoor voor een gratis inloopgesprek. Uw alimentatie advocaat te Utrecht staat altijd voor u klaar.

| Ran Advocatuur

Mediation bij scheidingen
Ervaren scheiding specialisten
Helder en professioneel advies
Gespecialiseerd in alimentatie

| Neem contact op

Ran Advocatuur Utrecht
Wittevrouwenstraat 44
3512 CV UTRECHT

T 085–0446811

E ran@burgers-ran.nl

Wilt u een afspraak maken?

Bel ons op 085-044 6811 voor een gratis oriënterend gesprek of gebruik het contactformulier.

Ran Advocatuur
Advocaat

085-0446811
Bel ons op voor een gratis oriënterend gesprek

Utrecht

Ran Advocatuur
Wittevrouwenstraat 44, 3512 CV Utrecht