Mediator Utrecht

Onze scheidings mediator in Utrecht helpt u om op een goede, harmonieuze manier uit elkaar te gaan.

Mediator in Utrecht

Bent u op zoek naar een mediator in Utrecht? Want u heeft hulp nodig bij uw scheiding? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ran Advocatuur ondersteunt met scheidingsmediation zodat u op een goede manier uit elkaar gaat. Benieuwd naar wat u van ons kunt verwachten? Onderstaand vindt u meer informatie over scheidingsmediation an sich en Ran Advocatuur als mediator in Utrecht.

Wat is scheidingsmediation?

Scheiden is meer dan slechts het invullen en ondertekenen van documenten. U bent immers een tijd bij elkaar geweest en u heeft in die tijd veel gedeeld. Dit betekent echter niet dat er maanden met mediation sessies en tegenover elkaar staande advocaten aan te pas hoeven komen. Bel ons op 085–0446811 voor een gratis gesprek.

Op een goede manier uit elkaar

Door het inschakelen van onze mediator in Utrecht, kunnen wij u helpen om op een goede en harmonieuze manier uit elkaar te gaan, zonder vragen en onzekerheden. In een dag(deel) komen zowel het juridische, zakelijke gedeelte als de bijkomende emoties aan bod. Op deze manier kunt u snel en efficiënt op een goede wijze uw scheiding laten afhandelen door onze ervaren advocaten.

Ervaren advocaat of mediator nodig?

Bij scheidingsmediation staat voorop dat u samen tot keuzes en afspraken komt waar u na afloop met een goed gevoel op kunt terugkijken. Onze mediator zorgt ervoor dat de belangen van ieder van u gelijkwaardig aan bod komen. Met onze juridische en psychologische kennis en ervaring ondersteunen wij u hierbij. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Mediator Utrecht

Werkwijze scheidings mediator Utrecht

In het volgende stappenplan hebben wij in grote lijnen weergegeven hoe scheidingsmediation in zijn werk gaat.
Dit stappenplan kan natuurlijk aangepast worden naar uw persoonlijke wensen. Onze scheidings mediator in Utrecht kijkt te allen tijde naar een mediation op maat.

Voorbereiding Scheidingsmediation

 1. U vult het contactformulier online in.
 2. Wij nemen binnen 24 uur telefonisch of per e-mail contact met u op.
 3. Als u dat prettig vindt maken we een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.
 4. Een dag(deel) wordt ingepland om de scheidingsmediation plaats te laten vinden. Ook sturen we u een opdrachtbevestiging toe ter ondertekening.
 5. Om de afspraak goed voor te kunnen bereiden sturen we u een lijst met aandachtspunten toe met zaken die aan de orde komen bij een echtscheiding. Zo wordt u tijdens de afspraak niet overvallen door vragen, maar heeft u de tijd om hier rustig over na te denken en informatie te verzamelen. Voorbeelden van aandachtspunten zijn:
 • Ouderschapsplan
 • Afspraken ten aanzien van het huis
 • Gegevens voor een alimentatieberekening

Afspraak met de mediator

 1. Naar de afspraak neemt u beiden een geldig identiteitsbewijs mee. U zult zich namelijk moeten kunnen identificeren.
 2. De afspraak begint met een intake door Carla Goosen en Jan Ran gezamenlijk. Bij deze intake bespreken we uw situatie en in hoeverre u het met elkaar eens bent.
 3. Naar aanleiding hiervan gaat mediator Jan Ran de juridische documenten met betrekking tot onderwerpen waarover u het eens bent en de alimentatieberekening voorbereiden. De uitkomst hiervan bespreekt Jan Ran met u na de mediation.
 4. Na de intake start u de mediation met Carla Goosen ten aanzien van de zaken waarover u het nog niet eens bent of waar u graag nog overleg wilt hebben. Voorbeelden hiervan zijn onuitgesproken emoties, het treffen van een omgangsregeling met de kinderen of afspraken maken ten aanzien van uw huis.
 5. De gemaakte afspraken worden in een convenant en/of ouderschapsplan vastgelegd.

Na afloop

 1. Na afloop van de afspraak zetten wij de formele procedure in gang. Voor gehuwden en geregistreerde partners met kinderen geldt dat er documenten bij de rechtbank ingediend moeten worden. Documenten die nog door u ondertekend moeten worden, zullen per post naar u worden opgestuurd. U hoeft dus niet nogmaals bij ons op kantoor te komen.
 2. Binnen 4 tot 6 weken volgt de echtscheidingsbeschikking van de rechtbank. Wij sturen u de beschikking toe samen met een akte van berusting. U dient beiden deze akte van berusting te tekenen en aan ons te retourneren, zodat wij de echtscheiding kunnen inschrijven in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente.
 3. Wij ontvangen een bewijs van inschrijving van de gemeente en sturen deze aan u beiden door. U bent dan officieel gescheiden.
 4. Na de scheidingsmediation nemen wij contact met u op om met u onze aanpak te evalueren en deze zodoende optimaal te houden. Tevens zullen we u vragen of u het prettig vindt om uw convenant en/of ouderschapsplan over een jaar met u te evalueren en zo nodig aan te passen.

Vraag nu een echtscheidingsprocedure met mediation aan!