Scheidingsadvocaat Utrecht

Bent u op zoek naar een ervaren scheidingsadvocaat in Utrecht en omstreken? Neem contact op.

Scheidingsadvocaat

Een scheiding brengt een heftige periode met zich mee waarbij veel emoties loskomen. Tegelijkertijd is het echter belangrijk dat ook de praktische en de juridische kant van een scheiding goed wordt afgehandeld. Zo moeten bijvoorbeeld bezittingen worden verdeeld en moet mogelijk ook een partner- en/of kinderalimentatie worden overeengekomen. Onze ervaren scheidingsadvocaat in Utrecht kan u hierbij helpen met een rationale en deskundige blik.

Rechtshulp voor één echtgenoot

Bij een scheiding komen behalve emoties ook financiële vraagstukken kijken. Deze combinatie is veelal een vruchtbodem voor conflicten. Indien u in een dergelijk echtscheidingsconflict verzeild bent geraakt, kan een scheidingsadvocaat uw belangen behartigen. Zo kan de advocaat bijvoorbeeld voor u de partneralimentatie berekenen waar u volgens de wet recht op heeft. Ook de boedelverdeling kan voor conflicten zorgen. Zo kan er discussie ontstaan over de waardering van bepaalde bezittingen of over de gewenste verdeling hiervan.

Onze scheidingsadvocaat in Utrecht kan u hierbij op uw rechten wijzen en deze voor u verdedigen.

Scheidingsadvocaat Utrecht

Rechtshulp voor één echtpaar

Een scheidingsadvocaat is niet alleen bij vechtscheidingen van waarde, maar ook wanneer u en uw partner nog steeds op goede voet met elkaar staan en de echtscheiding samen in redelijkheid willen afhandelen. Ook in een dergelijk geval wilt u immers dat de huwelijksboedel conform de wet wordt verdeeld. Zo kunt u zich bijvoorbeeld afvragen hoe de boedelverdeling in zijn werk gaat wanneer één van de partners in de huidige woning blijft wonen. Wanneer u kinderen heeft met uw partner, is ook de niet-financiële kant van de scheiding van belang. Zo bent u sinds 2009 wettelijk verplicht om samen met uw aanstaande ex-partner een ouderschapsplan op te stellen. Deze verplichting geldt niet alleen bij de beëindiging van een huwelijk, maar bij alle ouders met gezamenlijk gezag over een kind die niet langer willen samenwonen. In de wet worden ook enkele formele en inhoudelijke vereisten aan het ouderschapsplan gesteld. Een echtscheidingsadvocaat kan u en uw partner hierbij helpen.

Scheidingsadvocaat Utrecht

Voor een soepel contact met uw advocaat, kiest u voor rechtshulp uit uw eigen regio. Met een scheidingsadvocaat uit Utrecht heeft u altijd de mogelijkheid om uw advocaat snel en eenvoudig te bereiken. Bij een echtscheiding komen bovendien persoonlijke zaken kijken die u wellicht liever niet via e-mail of telefoon wilt bespreken. Bent u verzeild geraakt in een echtscheiding en wilt u professionele rechtshulp ontvangen? Neem dan contact op met Ran Advocatuur. Als scheidingsadvocaat in Utrecht helpen wij zowel met de praktische als juridische kant van een scheiding.

| Ran Advocatuur

Mediation bij scheidingen
Ervaren scheiding specialisten
Helder en professioneel advies
Gespecialiseerd in alimentatie

| Neem contact op

Ran Advocatuur
Wittevrouwenstraat 44
3512 CV UTRECHT

T 085–0446811

E ran@burgers-ran.nl

Wilt u een afspraak maken?

Bel ons op 085-044 6811 voor een gratis oriënterend gesprek of gebruik het contactformulier.

Ran Advocatuur
Advocaat

085-0446811
Bel ons op voor een gratis oriënterend gesprek

Utrecht

Ran Advocatuur
Wittevrouwenstraat 44, 3512 CV Utrecht